BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Gekarameliseerde venkel, perzik & burrata crostini: Zomer op je Bord!

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Voor: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: 1

Een bourgondische knaller voor de zomer

Stel je voor: een warme zomeravond, een koud drankje in de hand, en deze crostini op je bord. Krokant zuurdesembrood, romige burrata, zoete perzik en gekarameliseerde venkel – een combinatie die je smaakpapillen laat dansen. Deze crostini zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor de mond. Perfect als voorgerecht, borrelhapje of gewoon omdat het kan.

1. Venkel Karamelliseren

Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Voeg de venkel, een snufje zout en de tijm toe. Bak dit 3–4 minuten terwijl je regelmatig roert, tot de venkel zacht en gekaramelliseerd is.

Venkel karemeliseren

2. Knoflook en Perzik Toevoegen

Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden. Doe de perziken erbij en bak nog 2–3 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en laat even rusten.

Venkel karemeliseren Venkel karemeliseren

3. Crostini Samenstellen

Besmeer het geroosterde brood met de losgeklopte burrata. Schep er de venkel en perziken op. Besprenkel met honing en balsamico-glazuur. Bestrooi met de fijngehakte bieslook.

Crostini venkel, perzik en buratta Crostini venkel, perzik en buratta

Serveer Suggestie

Deze crostini zijn heerlijk als voorgerecht bij een zomerse barbecue of als luxe borrelhapje. Serveer met een glas gekoelde rosé of een frisse witte wijn voor de ultieme smaakbeleving.

Veelgestelde Vragen

Kan ik de burrata vervangen? Ja, je kunt ook mozzarella of ricotta gebruiken, maar burrata geeft die extra romige touch. Wat als perziken niet in het seizoen zijn? Gebruik dan nectarines of zelfs gegrilde abrikozen als alternatief. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden? Je kunt de venkel en perziken van tevoren karamelliseren. Bewaar ze in de koelkast en warm ze kort op voordat je de crostini samenstelt. Is dit gerecht vegetarisch? Ja, dit gerecht is volledig vegetarisch. Kan ik de crostini ook op de barbecue bereiden? Absoluut! Rooster het brood op de barbecue voor een extra rokerige smaak.

Ingrediënten

4 sneetjes
zuurdesembrood, geroosterd
1 kleine
venkelknol in plakken van 5 mm gesneden
2 eetlepels
Olijfolie
4
perziken, in dunne partjes gesneden
1
ui, in dunne partjes gesneden
1 eetlepel
Honing
2 teentjes
Knoflook
1 eetlepel
balsamico-glazuur
Naar smaak
Zout en Peper

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2025 BBQ Broers

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.