Burgers voorbereiden:
Meng het rundergehakt met knoflookpoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder ( optioneel) peper en zout. Zorg dat je geen mager rundergehakt pakt want dan zullen de burgers wat droger worden.
Guacamole maken
Prak de avocado en meng met limoensap, sjalot, koriander, tomaat, knoflook, cayennepeper en zout.
Tip: Maak de guacamole van tevoren en bewaar gekoeld. Om verkleuring te voorkomen, leg de pit van de avocado in de guacamole en dek goed af.
Kamado voorbereiding:
Verwarm de kamado tot ongeveer 200°C directe hitte. Gebruik een gietijzeren rooster voor de beste grillstrepen.
Burgers grillen:
Grill de burgers direct boven de hete kolen ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Leg de cheddar kaas op de burgers tijdens de laatste minuut van het grillen zodat deze smelt.
Burger samenstellen:
Bouw de broodjes op met de gegrilde burger, een flinke lepel guacamole, jalapeño pepertjes en een handvol nachochips.