Voorbereiding Marinade
- Meng in een grote kom de geraspte peer, geraspte ui, fijngesneden lente-ui, gehakte knoflook en geraspte gember.
- Voeg de sojasaus, water, rijstwijn, sesamolie, honing, bruine suiker, geroosterde sesamzaadjes en zwarte peper toe. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Marineren van de Ribbetjes
- Voeg de dun gesneden runderribbetjes toe aan de marinade. Zorg ervoor dat alle ribbetjes goed bedekt zijn met de marinade.
- Dek de kom af en laat de ribbetjes minstens 4 uur marineren in de koelkast. Voor de beste smaak, laat ze een nacht marineren.
Voorbereiden van de Kamado
- Bereid de Kamado voor op direct grillen en verwarm tot een temperatuur van ongeveer 175°C.
Gebruik indien mogelijk een gietijzeren rooster voor de beste grillstrepen.
Grillen van de Ribbetjes
- Haal de gemarineerde ribbetjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen terwijl de Kamado opwarmt.
- Plaats de ribbetjes op de hete grill en gril ze ongeveer 3-4 minuten per kant, of totdat ze mooi gekarameliseerd en gaar zijn. Draai ze regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Serveren
- Haal de ribbetjes van de grill en laat ze een paar minuten rusten.
- Serveer de Galbi met extra geroosterde sesamzaadjes en fijngesneden lente-ui als garnering.