BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Sappige varkenshaas met brie omhult met spek

Voorbereiding: 20
Bereiding: 30
Voor: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: 1

Vandaag gaan we de perfecte varkenshaas maken, lekker sappig en vol met smaak!

Benodigdheden
Kamado
Hitteschild voor indirecte hitte
Kernthermometer
1 blokje rookhout ( kers)
Aluminiumfolie
Voorbereiding kamado
Steek je kamado BBQ aan en richt deze in voor indirecte hitte met een temperatuur van ongeveer 160 graden Celsius. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een subtiele rooksmaak.
Voorbereiden varkenshaasjes
Haal de varkenshaasjes uit de koeling en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze vervolgens over de lengte in met een scherp mes, tot ongeveer 1 cm van de onderkant. Deze inkeping maakt het mogelijk om de varkenshaasjes te vullen. Mix de cayennepeper, zout en tijm door elkaar en rub de haasjes in.
Vullen met Brie en Cranberry Compote
Snijd de brie in plakjes en verdeel deze gelijkmatig over de inkepingen van de varkenshaasjes. Lepel daarna de cranberrycompote over de brie. Deze combinatie van romige brie en zoetzure cranberry zorgt voor een heerlijke smaakbalans.
Inpakken met ontbijtspek
Leg op een snijplank de plakken ontbijtspek dakpansgewijs neer, zo breed dat de varkenshaas er precies op past. Rol de varkenshaas in het spek en zet dit eventueel vast met prikkers. Herhaal dit proces met het tweede varkenshaasje. Het spek voegt een heerlijke zoute en knapperige laag toe aan het gerecht.
Zoete aardappel friet voorbereiden
Pak de zoete aardappels en was deze af, vervolgens snijd je hier frietjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Smeer hier een klein beetje olijfolie over en bestrooi ze met gerookt paprika poeder. Vervolgens zetten we deze op de kamado in een skillet op indirecte hitte. Na ongeveer 35 minuten zijn deze klaar.
Bereiden op de kamado
Is de kamado BBQ op temperatuur? Voeg dan het blokje rookhout toe aan de brandende kolen. Dit geeft je vlees een extra dimensie van rooksmaak. Leg de varkenshaasjes op het rooster en sluit de deksel. Gaar de varkenshaasjes tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius. Dit duurde bij mij ongeveer een half uur, maar gebruik altijd een kernthermometer voor nauwkeurige resultaten
Rusten en serveren
Haal de varkenshaasjes van de BBQ en laat ze op een bord onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen in het vlees, wat resulteert in een sappiger eindresultaat. Snijd het vlees na het rusten in mooie plakken en serveer het met de zoete aardappelfriet aan je gasten.
Tips voor de perfecte varkenshaas
Kies kwaliteitsvlees: Het gebruik van hoogwaardige varkenshaasjes maakt een groot verschil in smaak en textuur.

Gebruik een kernthermometer: Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat je vlees perfect gaar is. Te gaar vlees kan droog worden, terwijl onvoldoende gaar vlees onveilig kan zijn om te eten.

Rookhout: Experimenteer met verschillende soorten rookhout voor variaties in smaak. Hickory, kers en appelhout zijn uitstekende keuzes voor varkensvlees.
Conclusie
Varkenshaas met brie, cranberrycompote en spek is een gerecht dat zowel eenvoudig te bereiden als ongelooflijk smaakvol is. Door het te bereiden op de kamado BBQ, krijgt het een extra dimensie van smaak die moeilijk te overtreffen is. Met dit recept ben je verzekerd van een indrukwekkend en heerlijk gerecht dat elke barbecue tot een succes maakt.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

2
Varkenshaas ( 250 gram)
12 plakken
Ontbijtspek
100 gram
Roombrie
4 eetlepels
Cranberry compote
1 theelepel
Cayennepeper
2 theelepels
Verse tijm
1 theelepel
Zout

Zoete aardappel friet

400 gram
zoete aardappel
2 theelepels
Gerookt paprikapoeder

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.