BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Spicy Gochujang Stir-Fried Chicken

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Voor: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: 3

Ow wat houden wij toch van de Koreaanse smaken! Deze kip is onderdeel van de 3 vleessoorten die we lekker op tafel zetten samen met sla blaadjes, kimchi en 2 heerlijke sausjes!

Marinade maken
Meng in een kom de gochujang, sojasaus, water, bruine suiker, sesamolie en gehakte knoflook. Roer goed door en zet apart.
Kip snijden en marineren
Snijd de kip in hapklare stukjes en doe ze in een andere kom. Voeg 5 eetlepels van het gochujang-mengsel toe en meng goed zodat alle kipstukjes bedekt zijn. Laat de kip 1 uur marineren.
Kamado direct voorbereiden
Steek de kamado aan voor een directe hitte zone. Wanneer deze op temperatuur is verhit je de olijfolie in een skillet op direct vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak ongeveer 5 minuten, waarbij je regelmatig roert zodat de kip aan alle kanten gaar wordt.

Voeg de rest van het gochujang-mengsel toe. Roerbak nog 3-5 minuten totdat de saus dikker wordt en de kip volledig gaar is
Serveren
Haal de pan van de kamado en serveer de kip in een schaal. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente uien.

Serveer in de sla bladeren met kimchi en een heerlijk sausje, smullen!

Ingrediënten

600 gram
Kippendijen
3 eetlepels
Gochujang ( Koreaanse chilipasta)
3 eetlepels
Sojasaus
2 eetlepels
Water
3 eetlepels
Bruinebasterdsuiker
1 eetlepel
Sesamolie
2 teentjes
Knoflook
2 eetlepels
Olijfolie
1 eetlepel
Sesamzaadjes
2 stengels
Lente-ui

Bijgerecht

500 gram
Kimchi
1
Kropsla
4 eetlepels
Koreaanse sojabonenpasta

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.