BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Malse spareribs Sticky & Spicy

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 7 uur
Voor: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: 2

Vandaag gaan we heerlijke spareribs maken die van het bot afvallen. Voordat je dit gaat bereiden waarschuw ik je dat je niet snel meer spareribs in een restaurant zult bestellen! We gaan gebruik maken van de zogenoemde 3,2,1 techniek. In dit recept rubben we de ribs met onze eigen dry rub mix voor varken, hier […]

Ribben ontvriezen en rubben
De avond van tevoren de ribs ontvliezen en in de rub zetten. Ik heb hiervoor onze eigen mix dry rub varken gebruikt, zorg dat de ribs goed en royaal ingesmeerd zijn met de dry rub. Daarna mag je ze strak in het vershoudfolie wikkelen en daarna in de koelkast leggen.
Kamado opwarmen voor de eerste 3 uur
Breng de kamado naar 125 graden en leg dan overal over de kolen wat kersen rookhout ( uur van te voren even in het water leggen). Zorg ervoor dat je beide hitteschilden erin legt zodat je 1 grote indirecte zone krijgt. Plaatst de ribs nu in het rib rek en zet deze in het midden van de kamado. De ribs blijven zo 3 uur op 125 graden.
2 uur stomen
Na 3 uur haal je het rek met de spareribs van de kamado en leg de ribs 1 voor 1 op een stuk aluminiumfolie met de bot kant naar beneden. Dan smeren we de ribs ruim in met vloeibare boter wat we even in laten trekken. Dan maken we een schaaltje waar we 100 ml appelsap, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels bruine basterdsuiker in mixen, dit smeren we helemaal op over de 6 ribben. Dan mag het folie goed dicht gevouwen worden zodat de stoom erin blijft en mogen de ribs terug op het rek en op de kamado voor 2 uur.
1 uur aflakken
Na 2 uur halen we de ribs weer van de kamado en vouwen we het folie voorzichtig open. We smeren de ribs en met wat chilisaus wat we even in laten trekken. Vervolgens mag de overige 100 ml appelsap over de 6 ribs verdeeld worden. Dan pakken we een schaaltje waar we 2 eetlepels BBQ saus en 2 eetlepels honing in mixen. Deze mix smeren we volledig over de 6 ribben waarna ze weer ingepakt mogen worden en terug op de kamado voor het laatste uur. Je mag ze regelmatig even insmeren met de mix.
Smullen maar!
De ribs mogen van de kamado gehaald worden en voorzichtig opengemaakt worden. Je zult merken dat de ribs van het bot glijden dus leg ze voorzichtig op een bord en aanvallen maar. Je kunt eventueel nog wat BBQ saus en honing mixen om nog een laatste laklaag over de ribs te smeren.

Ingrediënten

4
Spareribs ( liefst dik bevleesd)
50 gram
Dry rub varken
200 ml
Appelsap
100 ml
Bbq saus naar keuze
2 eetlepels
Honing
1 eetlepel
Chilisaus
50 ml
Vloeibare boter

Bijgrecht

500 gram
Frietjes
4
Maiskolven gegrild

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.