BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Jalapeño-poppers

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Voor: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: 1

Heerlijk als starter jalapeño-poppers met een bite! We maken hierbij gebruik van het peperrekje, klik hier voor de dit handige rekje!

Voorbereiden pepers
Was de jalapeño's. Snijd het dekseltje van de pepers af en schraap of draai de zaadlijsten eruit. Wees voorzichtig zodat je geen scheuren in de peper maakt, anders loopt later je roomkaas weg. Houd de pepers op zijn kop om alles zaadjes te verwijderen. De dekseltjes bewaren we om straks bovenop de pepertjes te zetten.
Vulling maken
Pak een schaaltje waarin je de roomkaas, geraspte oude kaas, paprikapoeder en de worcestersaus mixt. Deze mix doen je daarna in een boterhamzakje waarbij je een klein puntje afknipt, hiermee creëer je een spuitzak. Vul de pepers tot de rand met de vulling.
Pepers klaar maken
Vervolgens pak je een plakje ontbijtspek en dit wikkel je om de peper heen, zorg dat de deksel er ook mooi tussen zit. Je kunt ze eventueel met een prikkertje vastzetten.
Pepers bakken
Vervolgens breng je de kamado naar een indirecte warmte van 180 - 200 graden. Zet op het rooster het peperrekje en doe ze hier voorzichtig in. Sluit de deksel van de kamado en laat deze rustig gaar worden in ongeveer 30 minuten!

Daarna is het tijd om te smullen! een heerlijke snack!

Ingrediënten

8
Jalapeño pepers
150 gram
Roomkaas
2 eetlepels
Geraspte oude kaas
1/2 theelepel
Gerookte paprika poeder
1 theelepel
Worcestersaus
8 plakjes
Ontbijtspek

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.