BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Gegrilde Dorade op de Kamado met Rozemarijn

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Voor: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: 2

Hele vis van de kamado ingewikkeld? Nee hoor het is super simpel! Vandaag gaan we gegrilde dorade maken met gegrilde courgette, paprika en zoete aardappel frietjes! lees snel verder hoe gemakkelijk het is om een hele vis te grillen op de kamado

Schoonmaken van de dorade:
Spoel de dorades af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Maak enkele diagonale sneden aan beide zijden van de vis om de smaken beter te laten intrekken.
Marinade Voorbereiden:

Kruiden voorbereiden
Wrijf de binnenkant van de dorades in met olijfolie en de viskruiden

Vul de buikholtes geplette knoflook en een takje rozemarijn voor extra smaak.
Huid op smaak brengen
Bestrijk de buitenkant van de vis met olijfolie en bestrooi met de viskruiden

Voorbereiding van de Kamado
Bereid de kamado voor op direct grillen en breng de temperatuur naar ongeveer 180-200°C.

Zorg het het gehele rooster direct is zodat we de groenten tegelijkertijd kunnen grillen. Het is aan te raden om een gewoon RVS rooster te gebruiken.
Groenten voorbereiden
Was de courgette en de paprika. Vervolgens snijden we de paprika in 4 gelijkmatige delen. De courgette gaan we in dunne plakjes snijden van ongeveer 1cm dik.
Dorade Grillen op de Kamado
Plaats de dorades in het visrek en leg deze op het grilrooster

Sluit de deksel van de kamado en grill de vis ongeveer 10-15 minuten per kant, afhankelijk van de grootte van de vis. De vis is gaar wanneer het vlees ondoorzichtig is en gemakkelijk van de graat loskomt.

Als je de vis gedraaid hebt leg je de groenten ook op het grilrooster. Met de zoete aardappelfriet doen we het gemakkelijk deze doen we 10 minuten in de airfryer.
Kerntemperatuur controleren
Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de interne temperatuur van de vis rond de 60°C is.

Haal de vis van de grill en laat deze een paar minuten rusten.
Serveren van de Gegrilde Dorade
Bestrooi de gegrilde dorades met fijngehakte peterselie voor een frisse smaak.

Serveer op een bord met de gegrilde groeten en de zoete aardappel friet
Waarom Dorade Grillen op een Kamado?
Het grillen van dorade op een kamado BBQ geeft de vis een unieke, rokerige smaak en zorgt voor een perfecte garing. De toevoeging van rozemarijn en citroen maakt de vis nog aromatischer en lekkerder. Probeer dit recept en geniet van een heerlijke, gegrilde dorade met een mediterrane twist!

Gebruik deze tips en het recept voor een perfect gegrilde dorade op je kamado BBQ. Voor meer heerlijke BBQ-recepten en tips, blijf onze blog volgen. Zo zie je maar het grillen van een hele vis op de kamado kan iedereen!

Ingrediënten

2 hele
Dorades, schoongemaakt
2 takjes
Verse rozemarijn
4 teentjes
Knoflook
1 eetlepel
olijfolie
1 bosje
Verse peterselie
1 eetlepel
Viskruiden

Bijgerechten

1
Courgette
1
Rode paprika
400 gram
zoete aardappel friet

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.