BBQ Broers, kamado tips en heerlijke recepten

Sate van kippendijen

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Voor: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: 2

Heerlijke malse kip saté met eigen gemaakte satesaus, een heerlijk gemakkelijk recept dat iedereen lekker vind. Het is heel simpel te bereiden wanneer je veel eters hebt of lekker bij de bami/nasi. In dit recept eten we de sateetjes los met wat satesaus, kroepoek en gebakken uitjes.

Benodigdheden
RVS Rooster
Satestokjes
Skillet/ dutch oven of sauspan
Diepvrieszakjes

Kroepoek
Gebakken uitjes
Kip marineren
We beginnen met het maken van een marinade voor de sate, dit kun je een dag van te voren al doen als je in de mogelijkheid bent. Het is belangrijk dat de kip minimaal 4 uur in de marinade in de koelkast ligt voor je deze gaat bereiden, zo trekt alle smaak lekker in het vlees. De marinade maken we in een schaaltje en nadat we het gemixt hebben doen we het in in diepvries zak in de grote van de hoeveelheid kip. Hier kun je gemakkelijk de kip mixen en zorgen dat alles goed verdeeld is. Snipper een uitje en twee teentjes knoflook fijn als basis. We voegen verder de komijnzaad, ketjap, chilipoeder, basterdsuiker, citroensap en sambal toe. Sambal kun je later na smaak nog toevoegen wanneer je het pittiger wilt hebben. Nadat we alles gemixt hebben halen we de kippendijen door de marinade doen we deze in de diepvrieszak. De overgebleven marinade doen we in de zak erbij waarna we alles goed gaan inmasseren vervolgens mag de kop voor een nacht de koelkast in.
Kamado direct voorbereiden
We gaan de kamado direct voorbereiden om zeker 200 graden. We zullen de sate op hoge temperatuur op het RVS rooster gaan grillen.
Satesaus maken
Als je de sate op de Kamado hebt gelegd is het tijd om de satesaus te maken. Wij gebruiken hiervoor een skilet van gietijzer maar je kunt ook een sauspan of Dutch oven gebruiken. Wanneer de pan op temperatuur is ga de kokosmelk opwarmen. Langzaam ga je de sojasaus, knoflook en de bastaardsuiker toevoegen en goed roeren. Het is belangrijk dat de suiker volledig oplost voordat je verder gaat. Als laatst ga je lepel voor lepel de pindakaas toevoegen en deze roeren zodat je een mooie saus krijgt. Wij kiezen voor een pindakaas met stukjes pinda erin, dit maakt de saus extra lekker. Je kunt altijd nog wat extra gebroken pinda’s toevoegen. Daarna ga je de saus een beetje pit geven door sambal en chilipoeder toe toevoegen.

Tip: doet dit in kleine beetjes en proef de saus zodat deze niet te pittig wordt. Wanner de saus goed op smaak is mag hij van het vuur en laten we hem een paar minuutjes indikken voor het serveren.
Sate opmaken
De sate gaan we heel simpel serveren. We leggen 2 stokjes sate op het bord, doen er royaal satesuas over heen met daar over gebakken uitjes. Als laatste leg je nog wat kroepoek op het bord en zo heb je een heerlijke sateetje.

Ingrediënten

500 gram
Kippendijen
1
Ui
2 teentjes
Knoflook
1/2 eetlepel
Bruine basterdsuiker
2 eetlepel
Ketjap manis
1 eetlepel
Sambal
1 citroen
sap
1 theelepel
Komijnzaadpoeder
1 theelepel
Chilipoeder ( optioneel)

Satesaus

4 eetlepels
Ketjap manis
1 eetlepel
Sambal
10 eetlepels
Pindakaas
2 teentjes
Knoflook
2 eetlepels
Bruine basterdsuiker
500 ml
Kokosmelk
1 theelepel
Chilipoeder ( optioneel)

Recent toegevoegd

Ook lekker

BBQ Broers

Wij zijn twee bourgondische levensgenieters met een grote passie voor lekker eten.

Vols ons ook op
Copyrights © 2024 BBQ Broers
Webdesign & Development by Magic Bytes

Op zoek naar inspiratie voor je barbecue?

Hier vind je de beste barbecue tips en de lekkerste bbq recepten.